Kollu Bariyer Sistemleri araç giriş/çıkışlarını kontrol altına almak, güvenli giriş/çıkış alanları oluşturmak amaçlı kullanılan en yaygın sistemlerindendir. Gövde kısmını yerleştirmek ve daha uzun ömürlü kullanım sağlamak amaçlı yapılan 50x50 cm’lik betonarme üzerine konumlandırılır ve bariyer kolunun ineceği kısma ise kolu karşılamak için çatal ayak/baston ayak yerleştirilir. Bariyer gövdesinin içindeki elektrik/elektronik bağlantılarda yapılarak devreye alma işlemi ile birlikte sistem çalışır hale getirilir. Kollu Bariyer’ler buton, kumanda, plaka okuma OGS-HGS, GSM vb. sistemlerle entegre çalışabilir.
Kollu Bariyer’lerin çalışma şekli;
Kollu Bariyer’ler bağlı olduğu entegre sistemden gelen birinci komutla (buton, kumanda vb.) bariyerin kolu yukarıya doğru hareket eder 90°C’lik açıya geldiğinde durur, ikinci gelen komutla da aşağıya doğru inerek kol ucundaki veya zeminde sabit duran çatal ayağın üzerine oturarak çalışmasını tamamlamış olur.
Kollu Bariyer Çeşitleri Nelerdir?
Kollu Bariyer Sistemleri’nin 212 Kollu Bariyer Sistemi, 216 Kollu Bariyer Sistemi, Perde/Çitli Kollu Bariyer Sistemi, Kapalı Otoparklar için Kırılan Kollu Bariyer Sistemi, Otoban Pro Hızlı Kollu Bariyer Sistemi, Pro-BanN Kollu Bariyer Sistemi ve Mekanik Kollu Bariyer Sistemi olmak üzere yedi çeşidi vardır. Bu bariyer sistemlerinin çeşitlerinden kısaca bahsedelim. 212 Kollu Bariyer Sistemi maksimum 5 m kol uzunluğuna sahip standart tip bariyer sistemidir, açılış/kapanış süresini 3,5 sn. de tamamlamaktadır. 216 Kollu Bariyer Sistemi 5 m – 6 m arası kol uzunluğuna sahiptir. Açılış/kapanış süresini 5,5 sn. de tamamlamaktadır. Perde/Çitli Bariyer Sistemi maksimum 4,5 m kol uzunluğuna sahip bariyer sistemidir. Bu sistemde bariyer kolu üzerine alüminyum profillerden çit (bahçe çiti tarzında) oluşturularak kol altı geçişlerini engellemek amaçlı tasarlanmıştır. Kırılan Kollu Bariyer Sistemi maksimum 4,5 m kol uzunluğuna sahiptir, bariyer kolunun yapılacak kapalı alan tavan yüksekliğine göre ikiye kesilmesinin ardından takılan aparat yardımıyla ters L şeklinde kapanıp/açılmaktadır. Açılış/kapanış süresini 3,5 sn. de tamamlamaktadır. Otoban Pro Hızlı Bariyer Sistemi maksimum 3 m kol uzunluğuna sahiptir. Açılış/kapanış süresini 1,2 sn. de tamamlanmaktadır ve araç çarpmalarına karşı bariyer motorunun zarar görmemesi için 90 derecelik açılır kol özelliğine bunmaktadır. ArmaKontrol’ün geliştirdiği Pro-BanN Kollu Bariyer Sistemi maksimum 3 m – 6 m kol uzunluğuna sahiptir, açılış/kapanış süresi bariyer kolunun uzunluğuna göre 0,70 sn. – 4 sn. arası hızla çalışmaktadır. Opsiyonel olarak kamu alanlarında ve/veya boğaz köprüleri gibi başında herhangi bir görevli olmadığı durumlarda araç çarpmalarında bariyere hasar vermemek ve sistemin durmaması için kol araç çarpmalarında 90 derecelik açıdan sonra yukarı kalkar ve daha sonra kapanarak inişini tamamlar. Bu sistemin tercih edilmesinin sebebi araç çarpmalarından sonra sistemin durmaması ile tespit edilen/edilemeyen hasarlar kullanıcı (sorumluluğu dışındadır) muafiyetindedir. Rüzgâr direnci benzer bariyer sistemlerimden %30 daha fazladır.
Tercih Edilme Sebepleri Nelerdir?
Kollu Bariyer Sistemleri belediyelerden, emniyet-askeri kurumlara, ofislerden, plazalara, açık ve kapalı otoparklardan, otellere ve bunlar gibi birçok alanda kullanıma uygundur. Kollu Bariyer Sistemi fiyatları kullanılacak alana ve çeşitlerine göre değişirken tercih edilmesinin sebeplerinden bir diğeri ise bariyer sistemleri arasında en uygun fiyatlı ürünler olmasıdır.
Kollu Bariyer Sistemleri’nde kalite sertifikaları nelerdir?
Kollu Bariyer Sistemleri’nin uluslararası sertifikaları aşağıdaki gibidir;
CE (Avrupa Standartlarına Uygunluk)
EAC (Avrasya Standartlarına Uygunluk)
IP65 (Koruma Sınıfı Testi)
Mantar Bariyer Sistemleri araç giriş/çıkışlarını kontrol altına almak, bisiklet, motosiklet ve yayaların geçişlerini engellemeyen bariyer sistemleridir. Son zamanlarda gittikçe yaygınlaşan Mantar Bariyerler, kullanılacak alanda önce kazı çalışması yapılır, kazı sonrası mantar bariyerler açılan alana indirilerek terazi işlemi yapılır ve sonrasında betonlama işlemine geçilir, betonlama bittikten sonra mantar bariyerlerin önüne ve arkasına loop dedektör için yer kesilerek manyetik alan oluşturulur. Kontrol kabinindeki elektrik/elektronik bağlantılarda yapılarak devreye alma işlemi ile birlikte sistem çalışır hale getirilir. Mantar bariyerler buton, kumanda, plaka okuma OGS/HGS vb. sistemlerle entegre çalışabilir.
Mantar bariyerlerin çalışma şekli;
Zemin ile düz olan mantar bariyerler bağlı olduğu entegre sistemden gelen birinci komutla (buton, kumanda vb.) yukarıya doğru hareket eder, ikinci gelen komutla da aşağıya doğru iner ve tekrar zeminle düz bir hale gelir.
Mantar Bariyer Çeşitleri Nelerdir?
Mantar Bariyer Sistemleri Hidrolik, Kendinden hidrolik iç üniteli, Pnömatik, Elektromekanik, Manuel ve Sabit olmak üzere altı çeşidi vardır. Gece görünümünü sağlamak için ledli veya reflektif bantlı olarak da üretilebilmektedir. Bu bariyer sistemlerinin çeşitleri ve tercih edilme sebeplerinden kısaca bahsedelim. Hidrolik Mantar Bariyer Sistemleri kullanımı kolay yapısı da oldukça sağlamdır bu tip Mantar Bariyerler yağ basıncı ile çalışmaktadır. Kendinden İç Üniteli Mantar Bariyerler ise Hidrolik Mantar Bariyerler gibi yağ basıncı ile çalışır tek farkı ünitesi mantar bariyerin içerisinde bulunmaktadır zeminde herhangi bir kabin gözükmemektedir. Pnömatik Mantar Bariyer Sistemleri ise bağlandıkları kompresör yardımı sayesinde üretilen hava basıncı ile çalışmaktadır. Elektromekanik Mantar Bariyer Sistemleri de motor redüktör sistemi ile dişli bağlantısıyla çalışmaktadır. Manuel Mantar Bariyer Sistemleri de gazlı ve mekanik olarak üzerinde bulunan anahtarı sayesinde el yardımı ile yarı otomatik/manuel açılıp kapatılmaktadır. Bu sistemler kolay montaj edilmesi ve rahat kullanımı açısından oldukça tercih edilmektedir. Sabit Mantar Bariyer Sistemleri de zemine vida yardımı ile veya gömülerek sabitlenen alanı tamamen giriş/çıkışları kapatmak için tercih edilmektedir.
Mantar bariyerler istenilen renkte, 304 veya 316 paslanmaz çelik gibi yüksek dayanıma sahip malzemelerden de üretilebilmektedir.
Mantar Bariyer Tercih Edilme Sebepleri?
Mantar Bariyer Sistemleri askeri ve emniyet kurumlarının giriş/çıkışlarını güvenli kontrol altına almak, holding ya da şirketlerin iş güvenliği ve giriş/çıkış kapıları, havaalanları, petrol sahaları, cezaevleri gibi yerlerin kontrollü geçişlerini sağlamak, kamu alanlarında, belediye ve diğer kuruluşlarda yayalaştırma projeleri için kullanılmakta olup birçok alanda da hırsızlık olaylarını engellemek amaçlı tercih edilmektedir. Mantar bariyer fiyatları kullanılacak alana ve çeşitlerine göre değişirken tercih edilmesinin sebeplerinden bir diğeri ise estetik görünümleri, kaliteli ve sağlam olmasıdır.
Mantar bariyerler de kalite sertifikaları nelerdir?
Mantar bariyerlerin uluslararası sertifikaları aşağıdaki gibidir;
CE (Avrupa Standartlarına Uygunluk)
LVD (Makinelerde Elektriksel Güvenlik)
EMC (Elektromanyetik Uyumluluk)
IP68/IP67 (Koruma Sınıfı Testi)
PAS68 (İngiliz çarpışma test standardı)
ASTM (A.B.D. çarpışma test standardı)
IWA 14 (Uluslararası çarpışma test standardı)
Road Blocker Sistemleri araç giriş/çıkışlarını kontrol altına almak, bisiklet, motosiklet ve yayaların geçişlerini engelleyen mukavemet ve sağlamlık anlamında en üst düzeyde olan bariyer sistemleridir. Kullanılacak alanda önce kazı çalışması yapılır, kazı sonrası Road Blocker’lar açılan alana indirilerek terazi işlemi yapılır ve sonrasında betonlama işlemine geçilir, betonlama bittikten sonra Road Blocker’ların önüne ve arkasına loop dedektör için yer kesilerek manyetik alan oluşturulur. Kontrol kabinindeki elektrik/elektronik bağlantılarda yapılarak devreye alma işlemi ile birlikte sistem çalışır hale getirilir. Road Blocker’lar buton, kumanda, plaka okuma OGS/HGS, GSM vb. sistemlerle entegre çalışabilir.
Road Blocker’ların çalışma şekli;
Zemin ile düz olan Road Blocker’lar bağlı olduğu entegre sistemden gelen birinci komutla (buton, kumanda vb.) yerden blok/rampa halinde yukarıya doğru hareket eder, ikinci gelen komutla da aşağıya doğru iner ve tekrar zeminle düz bir hale gelir.
Road Blocker Çeşitleri Nelerdir?
Road Blocker Sistemleri’nin Yüksek Güvenlikli Road Blocker (PAS68-K12-IWA14-Hidrolik Road Blocker, Teleskopik Road Blocker, Mini Road Blocker ve Mobil Road Blocker olmak üzere beş çeşidi vardır. Bu bariyer sistemlerinin çeşitlerinden kısaca bahsedelim. Yüksek Güvenlikli Road Blocker Sistemleri, daha çok üst düzeyde güvenlik gereken alanlarda kullanılmak için tasarlanmıştır. Bu sistem genel olarak askeri üs bölgeleri, kamu kurum ve kuruluşları, havalimanları, ceza infaz kurumları, elçilikler vb. alanlarda tercih edilmektedir. Hidrolik Road Blocker Sistemi üretim tesisleri, petrol rafinerileri, oteller, havaalanları ve stadyum gibi giriş-çıkışın kontrollü ve güvenli yapılması gereken alanlarda tercih edilmektedir. Teleskopik Road Blocker Sistemi Hidrolik Road Blocker Sistemi ile aynı alanlarda kullanıma uygun olup, aralarındaki fark derin kazı çalışması yapılamayan alanlarda kullanılmak amaçlı yelpaze tipi iç içe geçen katmanlardan tasarlanmıştır. Mini Road Blocker Sistemleri tıpkı Mantar Bariyer Sistemleri gibi tekli ve çoklu gruplar halinde çalışmaya uygun olup, en yaygın kullanım alanı olarak yayalaştırma projelerini örnek gösterebiliriz. Yeni tasarımımız olan Mobil Road Blocker Sistemi ise İki kriko ve dört tekerleğin yardımıyla standart bir otomobil veya benzeri bir araç tarafından çekilerek sahadan sahaya taşınabilen portatif güvenlik bariyer sistemidir. Diğer ürünlere istinaden kazı, betonlama vb. işlemler gerektirmez istenilen herhangi bir düz kombinasyona (asfalt yol, toprak zemin vb.) yerleştirilebilir. Road Blocker Sistemleri istenilen renklerde üretilmekte olup, hareketli kısım malzemesi ST44 kalite çelik ve dış saclar ise galvaniz gibi yüksek dayanıma sahip malzemelerden üretilebilmektedir.
Road Blocker Sistemleri’nin Tercih Edilme Sebepleri?
Road Blocker Sistemleri askeri ve emniyet kurumlarının giriş/çıkışlarını güvenli kontrol altına almak, holding ya da şirketlerin iş güvenliği ve giriş/çıkış kapıları, havaalanları, petrol sahaları, cezaevleri gibi yerlerin kontrollü geçişlerini sağlamak, kamu alanlarında, belediye ve diğer kuruluşlarda yayalaştırma projeleri için kullanılmakta olup birçok alanda da hırsızlık olaylarını engellemek amaçlı tercih edilmektedir. Road Blocker fiyatları kullanılacak alana ve çeşitlerine göre değişirken tercih edilmesinin sebeplerinden bir diğeri ise mukavemet ve sağlamlık anlamında yapısal olarak en üst düzeyde bariyer olmasıdır.
Road Blocker Sistemleri’nde kalite sertifikaları nelerdir?
Road Blocker’ların uluslararası sertifikaları aşağıdaki gibidir;
CE (Avrupa Standartlarına Uygunluk)
EAC (Avrasya Standartlarına Uygunluk)
LVD (Makinelerde Elektriksel Güvenlik)
EMC (Elektromanyetik Uyumluluk)
IP67 (Koruma Sınıfı Testi)
PAS68 (İngiliz çarpışma test standardı)
ASTM (A.B.D. çarpışma test standardı)
IWA 14 (Uluslararası çarpışma test standardı)
PAS68 Nedir?
PAS68 (Publicly Available Specification) güvenlik sektörü için çarpışma testlerinde test metodu, araç tipi, nüfuz ölçümü gibi çarpışma kriterlerini belirleyen bir İngiliz standartıdır. Bu standartlar neticesinde gerçekleşen çarpışma testleri, ürünün değerlendirmesini yapmakta üretici, satıcı ve kullanıcıların elindeki en büyük veridir.
PAS69 Nedir?
PAS69, VSB (Vehicle Security Barrier) olarak anılan güvenlik bariyerlerinin en efektif biçimde kullanılması amacıyla tasarımcılardan güvenlik müdürlerine kadar doğru ürün, kurulum ve kullanım için bir rehber, kılavuz görevi görmektedir.
ASTM (K12/ K8/ K4) Nedir?
ASTM (American Society for Testing and Materials) topluluğunun F2656-07 standardı çarpışma testlerinde araç tipi, hızı ve kütlesi gibi kriterleri belirler. Bu testler sonucunda ki derecelendirme ise güvenlik sektöründe en çok bilinen şekli ile K4 / K8 / K12 olarak tanımlanır. Bu derecelendirme kullanıcı için ihtiyaç duyduğu güvenlik seviyesine göre en doğru ürünü bulmakta yardımcı olmaktadır.
IWA14-1 Nedir?
IWA14-1 ISO tarafından denetlenen IWA (International Workshop Agreement)’nın oluşturduğu diğer çarpışma testleri ile benzer şekilde araç kütlesi, hızı ve şekli gibi kriterlerin belirlendiği bir standarttır. IWA 14-1’in diğerleri ile en büyük farkı standardın belirlenmesinde bu endüstrinin anahtar üreticilerinin ortak çalışması ile belirlenmiş olmasıdır. Bu testler kullanıcının ihtiyaçlarına uygun ürün seçiminde büyük rol oynamaktadır.
IWA14-2 Nedir?
IWA14-2 (International Workshop Agreement) IWA14-1 standartlarında üretimi gerçekleştirilen güvenlik bariyeri ürünlerinin doğru seçimi ve akabinde konumlandırılması gereken alanda yapılması planlanan altyapı ve montaj işlemlerinin bütün aşamalarına rehberlik sağlar.